online adverteren www.m4n.nlKaften
Huiswerk
Agenda
Gedrag
school_tips
goep_8
ouders  
ex_brugklassers
forum  
school_links school_links
school_links


Huiswerk

Zodra je thuis komt van school is het het lekkerst als je, na een drukke dag, even rustig aan kunt doen met bijvoorbeeld een lekker kopje thee die je samen met je moeder drinkt. Trek hier ongeveer twintig minuten voor uit en ga dan aan je huiswerk beginnen voordat je het gaat uitstellen. Hoe eerder iets af is, hoe prettiger dat is voor jezelf. Probeer iedere dag wat aan je huiswerk te doen, ook in het weekend. Per dag kun je bijvoorbeeld ongeveer anderhalf uur aan je huiswerk besteden; als je een repetitie hebt soms langer. Ga niet na acht uur 's avonds zitten leren. Zorg dat je veel herhaalt en laat je ouders je eventueel overhoren.

Zorg dat je altijd op dezelfde plek je huiswerk doet en doe geen radio of tv aan zodat je afgeleid wordt. Probeer afwisselend te leren en maakwerk te doen. Na een half uur kun je eventueel vijf minuten pauze inlassen.
Ga nooit te lang achter elkaar leren als je erg moe bent (dit geldt vooral voor zieke kinderen; bijvoorbeeld kinderen met ziekte van Pfeiffer). Doordat je te moe bent, nemen je hersenen niets meer in zich op.

Maak een huiswerkplan bijvoorbeeld:
Maak een weekstapel met al je huiswerk voor die betreffende week.
Leg ze in volgorde van dag en leg repetititewerk dan weer bovenop die dag.
Maak een tweede stapel met huiswerk voor de volgende dag.
Als je in de betreffende week waar je in zit een repetitie of so hebt, zorg je dat je elke dag al een stukje leert, zodat je niet alles in één keer op de allerlaatste dag moet doen. Leer de ene dag een stukje en de andere dag datzelfde stukje met een extra nieuw stuk daarbij en zo ga je elke dag een stukje verder.

schoolvankanties
de_brugklas
vips
brugklas_stuff