Agenda
Tas
Woordenboeken
Computer
Boeken
Rekenmachine
Gymkleding
Kaftpapier
Overige spullen
Broodtrommel
school_tips
goep_8
ouders  
ex_brugklassers
forum  
school_links school_links
school_links
(Rug)tas

Voor de nieuwste ontwikkelingen bij de multifunctionele schooltassen kun je even een kijkje nemen op: www.bagup.nl


Natuurlijk moet je voor al je boeken een tas kopen. Het beste is om dan een rugtas aan te schaffen; als je een tas neemt met ingebouwd frame, dan kun je dit naar je rug stellen. Gebruik bij voorkeur een tas met twee verstelbare banden, zodat je tas niet te laag hangt en goed tegen je rug rust. Zorg dat de schouderbanden voldoende breed en zacht zijn, zodat je schouders niet afgekneld worden.

Bij de wat duurdere tassen vindt je meestal een heleboel vakken in de tas, zodat je bijvoorbeeld regen- of sportkleding, eten en drinken apart van elkaar kunt inpakken. Dit is erg handig omdat je dan het gewicht van de tas goed verdeelt.

Nu kom je er soms niet onderuit dat je tas toch nog erg zwaar is. Je kunt in dit geval de boeken die ja later op de dag pas nodig hebt in je kastje/kluisje doen, zodat je niet de hele dag met zo'n zware tas op je rug loopt.

Een belangrijk punt is ook dat je je tas goed op je fiets bevestigt zonder dat hij eraf kan vallen. Bovendien is een tas op je rug door het verkeer zeer gevaarlijk! Het is slim om een rekje te monteren om zo je bagagedrager te verbreden, ze zijn te koop bij de rijwielhandelaar en ook online: www.bagup.nl


schoolvankanties
de_brugklas
vips
brugklas_stuff