Betekenis Brugklas
Vakken
Wat is............
Lunch
Fietsen
Opbergkluisjes
Veranderingen
1e schooldag
Pesten
Straf
Ziek
Projecten
Leraren

school_tips
goep_8
ouders  
ex_brugklassers
forum  
school_links school_links
school_links
Wat is.........een mentor?


Als je op de nieuwe school komt, krijgt iedere klas een mentor. Elk leerjaar krijg je een mentor. Een mentor is iemand waarmee je bijvoorbeeld problemen kunt bespreken. Het is iemand die extra zorg aan de leerlingen van die klas besteedt. Hij zal uitleggen hoe alles werkt op de nieuwe school en je kunt hem altijd vragen stellen.

Iedere week heb je een mentoruur waarin je advies krijgt over hoe je bijvoorbeeld het beste kunt studeren, er worden problemen besproken, je krijgt allerlei informatie en jullie bespreken de situatie onderling in de klas. In dit uur worden ook bepaalde projecten die jullie gaan doen besproken.

Natuurlijk gaat je mentor ook steeds kijken naar je cijfers en hoe je verder presteert op school. Als hij het nodig vindt, zal hij contact opnemen met thuis. Je ouders kunnen ook eventueel contact met hem opnemen indien dit nodig is. De mentor is dus het aanspreekpunt bij problemen op school of thuis.

Wat is.........een decaan?
Een decaan begeleidt de leerlingen bij de keuze vanhun verdere studie of beroepsopleiding.

Wat is.........een concierge?
De concierge is een soort klusjesman van de school. alles wat geregeld moet worden als het met kleine technische probleemen op de school te maken heeft lost hij op. Hij houdt bijvoorbeeld ook toezicht op het fietsenhok. Meestal is de concierge ook de persoon, waar je je moet melden als je te laat komt, af moet melden als je ziek bent of je starf moet uitzitten als je na moet blijven. Alles wat de leiding of administratie niet verzorgt, wordt door de concierge geregeld. Hij moet van alles een beetje kennis hebben.

Wat is.........een conrector?
De conrector is een treetje lager geplaatst dan de rector. Vaak heeft de rector zoveel te regelen, dat de conrector veel uitvoert in opdracht van de rector. Het algemeen contact met leerlingen bij gedragsproblemen, waarvoor gestraft moet worden is daar een goed voorbeeld van. Ook heeft hij veel contact met de mentoren over leerzaken. De conrector is eigenlijk de spreekbuis van de rector en heeft een directer contact met alle betrokkenen.

schoolvankanties
de_brugklas
vips
brugklas_stuff