welke school kies je?
schoolsoorten
open dag
procedure
introductiedag
bereikbaarheid
toelatingstest
kosten
boeken/rooster halen
musical
laatste dag in groep 8
school_tips
goep_8
ouders  
ex_brugklassers
forum  
school_links school_links
school_links
Open dag


Op alle scholen wordt er een open dag gegeven zodat u een indruk kunt krijgen van hoe de sfeer op de betreffende school is en hoe alles er uitziet.
De school zal u alles vertellen over de onderwijsmogelijkheden op school. 
Er wordt uitgelegd wat de leerling van de school kan verwachten en wat de school van de leerling verwacht. Elke school zal dit op eigen wijze uiteenzetten. Op deze manier kunnen ouders en toekomstige leerlingen goed bekijken hoe het bij elk lesvak aan toe gaat. 

Van Biologie tot Techniek laat de school, vaak door middel van leraren en hulp van leerlingen uit verschillende klassen op de school, elk vak uitgebreid aan bod komen. Meestal wordt ter plekke uw mening gevraagd, op die manier kan de school steeds weer inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Absoluut aan te raden om bij meerdere scholen te gaan kijken, het blijft een belangrijke keuze.

Iedere school voor voortgezet onderwijs heeft een gids met informatie over de school. Deze schoolgidsen kunt u opvragen bij de administratie van deze scholen.

Ook is er door de onderwijsinspectie een soort regiogids gemaakt die informatie bevat over de verschillende scholen in de regio. Aan de hand hiervan kunt u resultaten van de verschillende scholen in de regio vergelijken. U kunt dan makkelijk bekijken, op een zogenaamde kwaliteitskaart, hoe hoog bijvoorbeeld de gemiddelde eindexamencijfers zijn en of er jaarlijks veel kinderen blijven zitten.

U kunt deze regiogids vragen bij de basisschool of scholen voor voortgezet onderwijs.

schoolvankanties
de_brugklas
vips
brugklas_stuff