school_tips
goep_8
ouders  
ex_brugklassers
forum  
school_links school_links
school_links
hoi allemaal
ik zit nu in de brugklas en ik vind het wel gaaaf ik vind het wel wennen dat wij nu de jongste waren en dat nieuwe vrienden lukt ook wel alleen het huiswerk is wat minder want dat is in 1 keer heel veel en dat leeren vond ik in t begin ook wel moeilijk doei mariska

hooi, 
Ik ben Anne en zit nu in VMBO 2, ik vond de brugklas eigenlijk in het begin wel een beetje eng, zo'n groot gebouw en zo. Maar als je d'r eenmaal op zit dan is het niet meer zo eng. Ik zit op een school met 1300 leerlingen en heel wat lokalen. Maar ik kende het gebouw binnen 3 dagen uit m'n hoofd. En er gaan wat fabeltjes ronde die ik allemaal geloofde bijvoorbeeld dat sommige hoge klassers je aan je tas omhoog tillen en dan weer laten vallen (helemaal niks van waar, hoe kan dat nou? dat houd die tas toch nooit) en dat ze je altijd maar aan de kant duwen enzo. Ik ben aardig klein voor m'n leeftijd en dat was ik in de brugklas ook. Ben nooit aan de kant gedrukt. Gewoon laten zien wie je bent. Het is echt niet zo eng als ze altijd maar zeggen. 
Smooch Anne

Hallo allemaal,
Ik ga volgend jaar naar de 2e klas.
ik geef jullie eerst ff een paar tips:
Als de school waar je naar toe gaat kluisjes heeft, neem dan een kluisje!! Het is echt super handig want die boeken zijn echt niet te tillen. Wissel tussen de pauzes door je boeken om voor de volgende uren die je daarna hebt.
koop een duidelijke agenda met een heleweek over 2 bladzijdes verdeeld dat je de heleweek in 1x kan zien. Dat is veel overzichtelijker en noteer je huiswerk goed!!
Het klinkt heel dom, maar maak altijd je huiswerk! Het is veel handiger. Ten eerste gaan leraren anders weer zeuren dat je je huiswerk maakt en als je een keer een toets hebt. is het veel makkelijker leren omdat je het al een keer in je werkboeken hebt gemaakt.
Op het begin moet je wel even wennen maar je voelt je al snel op je gemak op school.
Ik vind de brugklas echt heel leuk!!
Veel succes allemaal en super veel plezier!!
X. Michelle

 

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13

 

schoolvankanties
de_brugklas
vips
brugklas_stuff