school_tips
goep_8
ouders  
ex_brugklassers
forum  
school_links school_links
school_links
Haay allemaal.
Ik ga komend schooljaar naar L4(Vwo4). Ik vond de brugklas superleuk. Ik was super zenuwachtig van te voren, maar dat is nergens voor nodig geweest. Het is superleuk, de leraren zijn best aardig, huiswerk valt ook wel mee, en het plagen van “hé muggetje” is helemaal niet zo erg. Een aantal tips:
-Leg de boeken die je pas na de pauze nodig hebt in je kluisje, want om al je boeken mee te sjouwen..:S
-Hang je tas niet te hoog, want dat ziet niet uit.
-Wees niet bang voor de leraren, als ze zeggen: “ga je maar melden bij de coördinator,” niet meteen doen, want meestal hoeft het eigenlijk niet.
Ik vind het jammer dat de brugklas zo snel voorbij ging, dus geniet ervan!
Zoen, Caroline

Heei! Ik weet het nog goed hoe mijn brugklas was.
Ik keek er zo tegen op, dat het uiteindelijk allemaal reuze mee valt.
Het is natuurlijk heel erg wennen, allenmaal nieuwe mensen maar daar wen je wel aan. Natuurlijk zullen ze zeggen heei brugpieper, maar daar moet je niet zo veel van aan trekken. Ze zijn het zelf ook geweest. Het ligt helemaal aan jezelf hoe jou brugklas word. Mijn was niet echt geweldig. Ik had een hele klas hardcore gasjes, daar word je niet blij van.Je krijg alleen maar een grote mond en geen eén leraar kon mijn klas rustig houden. Het was niet geweldig. Maar ik heb wel geleerd voor je zelf op te komen en dat helpt! Zo lang je dat doet komt alles goed. Ik doe nu VMBO3 3e klas en heb het naar mij zin.
Ik hoop dat jullie dat ook hebben! Wees je zelf en maak je geen zorgen NO FEAR !  Joyce (14)

môh, Ik zit in 4 HAVO en ik weet nog heeeeeeeeeeeeeeeeeel goed hoe het was in de brugklas. Over het algemeen is het leuk en goed te doen. Gewoon een kwestie van alles goed bijhouden en natuurlijk een beetje relaxed doen (dat betekent dus niet dat je tegen 2e,3e,4e,5e,6e klassers moet gaan zeggen: hij/zij vind je leuk terwijl je naar degene naast je wijst en meer van dat soort dingen). Hoe word je niet uitgemaakt voor brugger? Heel simpel wees lekker jezelf en probeer niet al te bruggerachtig te doen. Voor de rest is er altijd wel een stakker die in de schoolkrant wat tips voor bruggers schrijft, en die zijn meestal ook goed te gebruiken.En natuurlijk moet je af en toe wel lekker heel gek doen en dan zeggen: "Ja, maar daar ben ik een puber (of brugger xD) voor." Rock on  Hasca

 

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13

 

schoolvankanties
de_brugklas
vips
brugklas_stuff