school_tips
goep_8
ouders  
ex_brugklassers
forum  
school_links school_links
school_links
Dit is echt een handige site!! Ik zit nu in de derde en ga naar de vierde maar ik kan m'n eerste dag nog goed herinneren!! De school was groot, maar gelukkig kende ik iedereen uit m'n klas wel dus dat scheelde! De meeste lokalen konden we wel vinden. Maar bij een lokaal zijn we er gewoon straal voorbij gelopen!! En dat wel 5 keer ofzo! Dus daarom een tip: Meestal krijg je van tevoren een schoolgids thuis! Hier staat een plattegrond in! Kijk op je rooster in welke lokalen je moet zijn en probeer het zo een beetje uit te stippelen! Het werkt echt! En bedenk dat
iedereen het spannend vind, maar na een weekje ben je helemaal gewend!!
Yvonne

Hoi.
Ik weet zelf ook nog wel dat ik heel zenuwachtig was.
Maar het was eigelijk voor niets. Ik ga nu zelf naar de 2e en eigelijk is de 1e heelemaal niet eng ofzo. Het enige is dat je nu een lesrooster hebt en vakleerkrachten en een zwaardere tas. En het is ook wel een voordeel hoor dat je nu Gewoon kunt shoppen om dingen enzo te kopen. Helaas moet je ook boeken kaften dat is nu helaas weer minder. Maar eigelijk valt het echt heel erg mee.
Heel veel succes en het Valt echt mee.
Liefs.J

HeeeeeY Aanstaande 1e klasserss,
ik zit nu in 5 havO en ik weet nog heel goed hoe mijn 1e dag was.. Ik vond het heel spannend, ik kende niemand uit m'n klas.. Maar het was errrugg gezellig!!! Er was niks engs aan, er liepen wel wat grote jongenss op school, voor mij waren ze super groot, omdat ik niet echt bepaald lang ben! Maar ze deden heel normaal, ze waren zelfs aardig. En met heelveel van ze ga ik nu heel goed om, het zijn gewoon vrienden geworden. Dus maak je niet teveel zorgen, alles komt goed. Gedraag je niet alsof je het eng vind, al vind je dat wel een beetje. Hebben die grote mensen een grote mond, geef ze dan een grote mond terug. Maar pas er wel voor op dat je niet in de prullenbak beland.. :P En nog 1 tip: Blijf jezelf! Doe geen dingen die andere doen, maar die jij zelf nooit zou doen, als zij het ook niet zouden doen. Doe geen dingen waar je later spijt van krijgt. Probeer goede cijfers te halen, met een mooi rapport over te gaan. Probeer vrienden en vriendinnen te maken en dan komt alles zeker weten goed! Ik zit nu in mijn examenjaar en ik vind het eigenlijk wel erg jammer dat ik na dit jaar van school af ga. Moet je nagaan! Ik wens jullie heeel erg veel plezier en veel succes!!
XxX Selina

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13
schoolvankanties
de_brugklas
vips
brugklas_stuff